Üzletágak
 
 
 
Cégismertető Elérhetőség Riasztóberendezések Tűzjelző rendszerek Vagyonvédelmi diszpécserszolgálat Megfigyelő és képrögzítő rendszerek Referenciák Hírlevél ON-LINE ügyfélszolgálat
 

Vagyonvédelmi diszpécser- és kivonuló járőrszolgálat

 

Valamennyi általunk telepített rendszer alkalmas arra, hogy 24 órás működésű diszpécserszolgálatunkban figyeljük. Ez megvalósulhat vezetékes, vagy mobiltelefonon keresztül, GPRS, vagy rádiós átjelzéssel.

Hogyan működik a diszpécser- és kivonuló járőrszolgálat?

A riasztóberendezésről, vagy tűzjelzőről a fentebb felsorolt eszközök valamelyikén keresztül jelzések futnak a diszpécserközpontba. Ezek a következők lehetnek:

  • Riasztás, tűzjelzés: ha a rendszer élesített állapotában bármely érzékelő behatolást észlel, vagy a füst- hőérzékelő tüzet jelez, riasztójelzés érkezik a diszpécserhez aki, azonnal intézkedik. Kivonuló járőrt küld a helyszínre, értesíti a Megrendelőt, vagy annak megbízottját. Ha téves a riasztás, a Megrendelő leállíthatja az intézkedést, ha a szerződésben rögzített jelszóval igazolja jogosultságát.
  • Szabotázsjelzés: ez a készülékek, vezetékek rongálását jelenti. Ha bárki szabotálja a rendszert, riasztást kap a diszpécser. Fontos tudnunk, hogy a rongálás akkor is riasztást okoz, ha a rendszer nincs bekapcsolva.
  • Támadásjelzés: valamennyi riasztórendszer alkalmas arra, hogy annak kikapcsolt állapotában is egy gombnyomásra jelzést küldjön a diszpécserközpontba. Ebben az esetben a diszpécser azonnal a helyszínre küldi a járőrszolgálatot, majd értesíti a Megrendelőt is.
  • Üzemzavar jelzés: diszpécserünk figyeli a riasztórendszerekről érkező hibaüzenezeket (áramszünet, gyenge akkumulátor stb.). Ilyenkor értestjük a Megrendelőt és az ügyeletes szerelőt.
  • Nyitás - zárás jelzések: Rögzítjük, hogy a riasztót mikor kapcsolták ki, vagy be. A beavatkozó kód sorszámát is látja a diszpécser, Ha a Megrendelő kéri, havonta átadjuk számára (levélben, e-mailban, faxon) riasztója nyitás - zárás listáját.
  • Elmaradt zárás jelzés: értesítjük, ha az Ön által megadott időpontig nem kapcsolták be a riasztót.
  • Tiltott nyitás jelzés: értesítjük, ha az Ön által megadott időintervallumban kikapcsolják a riasztót.

Riasztás esetén a Megrendelő értesítése előtt azonnal a helyszínre irányítjuk kivonuló járőrszolgálatunkat. A fegyveres biztonsági őrök a jogszabályban előírt módon ellenőrzik a helyszínt. Családi házaknál, ha a Megrendelő kapukulcsot biztosít a járőrszolgálat számára, akkor az épületet az udvar felől is ellenőrizzük. A járőrök megvizsgálják az ajtók, ablakok épségét. Ha betörésre utaló nyomot találnak, értesítik a rendőrséget, és annak kiérkezéséig biztosítják a helyszínt.