Üzletágak
 
 
 
Cégismertető Elérhetőség Riasztóberendezések Tűzjelző rendszerek Vagyonvédelmi diszpécserszolgálat Megfigyelő és képrögzítő rendszerek Referenciák Hírlevél ON-LINE ügyfélszolgálat
 

Tűzjelző rendszerek tervezése, telepítése, karbantartása

 

Lakásába, családi házába, nyaralójába, irodájába, üzletébe, vagy bármely ipari létesítménybe megtervezzük, és kulcsrakészen telepítjük az elektronikus tűzjelző rendszert. Az általunk telepített rendszerekre, ha azokat cégünk vagyonvédelmi diszpécserszolgálatába köti, két év garanciát vállalunk.

Tervezés előtt meghallgatjuk az Ön igényeit, elképzeléseit, felmérjük a védendő objektumot, javaslatot teszünk a megoldásra, majd a megbeszéltek alapján írásbeli árajánlatot készítünk. A tűzjelző rendszert szakmérnök tervezi, a terv engedélyeztetését az illetékes tűzoltósággal, illetve polgármesteri hivatallal cégünk intézi. Ha elképzeléseink találkoznak, szerződést kötünk Megrendelőnkkel, és előre egyeztetett időpontban elkészítjük a rendszert. A szakhatósági használatbavételi engedélyt szintén cégünk intézi, majd az összes jogszabályban előírt dokumentumot a Megrendelőnek átadjuk.

Tájékoztatjuk, hogy cégünk a Magyar Biztosítók Szövetségének ajánlása alapján, minősített technikai eszközökkel dolgozik. Kérjük, hogy az árajánlat elbírálásakor ne csak az eszközök árát, hanem azok minőségét is vegyék figyelembe!

Hogyan működik a tűzjelző rendszer?

A védendő objektumba különböző érzékelőket helyezünk el.

Ezek lehetnek:

  • füstérzékelők, hőérzékelők, vagy ezek kombinációi
  • kézi jelzésadók
  • speciális érzékelők olyan objektumokba, ahol hagyományos érzékelők nem helyezhetők el

Tűzjelző központok:

  • Kijelzik, hogy melyik érzékelő észlelte a tüzet (füstöt, hőt). Ezáltal a kezelő azonnal meg tudja tenni a szükséges intézkedéseket, például az adott terület kiürítése, tűzoltók informálása.
  • A tűzjelző központok szünetmentes tápegységgel rendelkeznek.

Kültéri hang- és fényjelzők, beltéri szirénák:

  • Tűzjelzéskor erős hang- és fényjelzést adnak, figyelmeztetve az ott tartózkodókat a veszélyre. A kültéri szirénák kettős burkolat alatt helyezkednek el, szabotázsvédetten, ami azt jelenti, hogy rongálásra (feszegetés, megbontás) azonnal riasztást okoznak. Saját akkumulátorukkal áramszünet esetén is üzemképesek.

Távjelzés diszpécserszolgálatba :

  • Valamennyi általunk telepített rendszer alkalmas arra, hogy 24 órás működésű diszpécserszolgálatunkban figyeljük. Ez megvalósulhat vezetékes, vagy mobiltelefonon keresztül, GPRS, vagy rádiós átjelzéssel. A diszpécser tűzriasztás esetén a Megrendelő által megadott személyeket, szerveket (tűzoltóság) értesíti. A diszpécser a rendszer üzemzavar jelzéseit is figyeli és értesíti a Megrendelőt és a szerelőt.

Karbantartás:

  • A tűzjelző rendszerekre jogszabály írja elő a kötelező rendszeres karbantartást. Cégünk szerződés alapján vállalja a rendszeres ellenőrzési, karbantartási feladatok elvégzését, a kezelő személyzet szakszerű oktatását, a szükséges dokumentációk elkészítését.